HOME De Sneeuwpop / De Sneeuwman (The Snowman)

1 De Sneeuwpop
Lopen door de lucht (lied) | Sneeuwpoppendans (instrumentaal)
Liedje en instrumentaal nummer

"Lopen door de lucht" in de vertaling van Herman Pieter de Boer en met muziek van Howard Blake
Zang: Jaron Krant

CBS 6552677
  1990
Illustratie: Raymond Briggs

_________________________________________

INFO De Sneeuwpop / De Sneeuwman
Een strenge winter in zijn woonplaats Brighton inspireerde de Britse illustrator en auteur Raymond Briggs tot het maken van "The Snowman", een prentenboek zonder tekst. Het boek werd in 1978 gepubliceerd.

Vier jaar later - 1982 - werd van dit boek een animatieverfilming gemaakt, waarbij - net als in het boek - geen gesproken tekst voorkomt. Voor de film was echter wel muziek gecomponeerd door de eveneens Britse Howard Blake.

Het enige lied in de film - met de titel "walking in the air" - werd in 1990 in het Nederlands vertaald door Herman Pieter de Boer: "Lopen door de lucht". In dat jaar verschenen een CD, muziekcassette en bovenstaande vinyl single (45 toeren). Deze versie is ook gebruikt voor de nederlandse productie van de animatiefilm die ook op video in 1990 verscheen.

Sky Radio en Classic FM hebben in 2009 een eigen luisterproductie van het verhaal gemaakt. Onder de nieuwe vertaling "De wonderbaarlijke luchtreis" vertelt presentatrice Ingrid Corvers het verhaal. Het lied wordt in deze versie gezongen door de sopraan Lizemijn Libgott. Deze productie werd met kerstmis uitgezonden.